Uudenmaan virkistysalueet

On mukava tilastoida eri asioita, esim. näin retkeilijänä on tullut koluttua aika lailla eri virkistysalueita Suomessa, erityisesti Uudellamaalla.

 

http://www.uudenmaanvirkistysalueyhdistys.fi/index.php?k=13376

 

Näitä paikkoja on siis yhteensä 35, joista olen tähän mennessä käynyt 14 kpl.

 

1. Gölisnäs Inkoo kesällä 2011. Todella mukava juhannuksenviettopaikka perheen kanssa. Pystytimme teltan saunan taakse ja katsoimme juhannuskokkoa illalla. Seuraavana päivänä meloin Julius kyydissä Orslandetin ympäri noin 15 km ja myöhemmin vielä yksin Själön ympäri. Idyllinen lahti, hyvä sauna ja yhteismökki jossa mm. TV  jne.

 

2. Järvö Kirkkonummi kesällä, 17.-18.6. 2012. Meloin Samuel Marisan kanssa Porkkalan saaristossa ja poikkesimme myös Järvön saaren eteläkärjessä virkistysalueella. Pieni lahti, ei mukavuuksia ja turistien roskia rannalla ym. Muuten saari oli idyllinen maisemaltaan.

 

3. Kopparnäs Inkoo 2012-2013. Kallioniemi on loistava paikka, kiva grillikatos meren rannalla, jossa Marko Sunin ja poikien kanssa grillattiin syksyllä 2012 melottuani ensin Ingarskilanjoen 51-tieltä mereen.

 

4. Lappohjanranta 1996 armeija-aikana eri marsseilla sekä vapaa-ajalla myös.

 

5. Långön Raasepori. Pidimme tauon tässä kallion laella Esa Härmän kanssa keväällä 2012 kun kiersimme Tammisaaressa Degerön saaren.

 

6. Palakoski Vihti. Vietimme teltassa yön juhannuksena 2003 Päivin kanssa, kun emme keksineet parempaakaan paikkaa. Ei juuri mitään näkemistä, ei voi suositella.

 

7. Pikku Leikosaari Helsinki. Kävimme Villen, Klasun ja Auliksen kanssa saaressa veneellä kesällä 2011. Kiva idyllinen paikka, mukava rantasauna ja laituri jne. 2013 kävimme myös saarella 28.8.2013. Sekä meloin saarelle 29.8.2013

 

8. Pirttisaari Porvoo. Kävimme saarella kesällä 2006 Villen, Marjan ja Päivin kanssa. Todella mahtava sisälahti ja kivat vaihtelevat maisemat. Ystävällinen merivartija esitteli meille valvonta-aseman ja ja tarjosi saunankin. Kokeilimme myös mönkijää saarella.

 

9. Porkkalanniemi Kirkkonummi. Tuttu monesta yhteydestä. Ensimmäisen kerran kävimme telttailemassa Päivin kanssa kesällä 2001.

 

10. Stora Brändö Kirkkonummi. Kävimme saarella Tapani Hopkinsin kanssa hiihtämällä talvella 2011.

 

11. Stora Fagerö Inkoo talvella 17.3. 2013. Kiersin saaren jääpotkukelkalla Julius kyydissä. Lähdimme Inkoon satamasta ja kiersimme Vålön saaren sekä Stora Fagerön vastapäivään. Aurinko paistoi ja hanki kantoi hyvin. Paistoimme makkaraa grillikatoksella, saari oli todella kivan tapainen nähtävyys sinänsä. Eteläpuolella komeita nietoksia ja paljasta jäätä railoineen. Näimme myös kaksi peuraa.

 

12. Varlaxudden Porvoo kesällä 2006. Yövyimme teltassa Päivin kanssa nuotiokatoksen läheisyydessä ja seuraavana päivänä kiersin meloen Emäsalon saaren.

 

13. Stornäsudden Porvoo kesällä 2006. Samalla matkalla melontaretkellä pidin taukoa ja poikkesin myös pohjoiskärjen nuotiopaikalla lyhyesti.

 

14. Störsvik Siuntio syksyllä 2012. Viimeinen melontaosuuteni Siuntionjoki-melonnassa päättyi Störsvikin uimarannalle, josta Marko tuli poikien kanssa noutamaan minut jonkin ajan päästä. Marko myös kokeili ensimmäistä kertaa yksikkökajakkiani tässä rannalla.

 

15. Kalliosaari Helsinki syksyllä 2013. Idyllinen Helsingin kaupungin ulkoilusaari Vuosaaren lähellä. Näkymät aina Söderskärin majakalle asti saaren korkeimmalta kalliolta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s