Kotkan saaristomelonta 12.10.2014

Sunnuntaipäivä 12.10.2014 oli pilvipoutainen ja ennen kaikkea lähes tyyni. Meloimme Antti Hanskin kanssa Kotkan saaristokierroksen. Lähdimme melomaan Kotkan Melojien majalta puoli kymmeneltä aamulla ja aluksi meloimme kapeikkoa noin 7 km ennen kuin saavuimme Mussalon Äyspäänselälle. Meloimme Mussalon ulkoilualueiden ohi Viikarinsaaren länsipuolelta kohti Silakkasaaria. Tässä kohtaa oli isoja kiviä rykelmässä, joita kävimme hiukan pujottelemassa. Seuraavaksi meloimme Rankin tunnetun sääasemasaaren länsipuolelta ja näimme punertavia graniittikallioita tykkien koristamana. Pidimme tauon saaren eteläkärjessä Majakkaniemessä, jossa tutustuimme mielenkiintoiseen vuodelta 1859 peräisin olevan tunnusmajakan kiviseen perustaan. Majakan puurakenteet ovat tuhoutuneet aikoja sitten mutta pieni kuusikulmainen torni oli silti hieno kohde pitää taukoa. Suursaari näkyi hyvin horisontissa noin 30 km etäisyydellä Rankin eteläkärjestä. Jatkoimme Kirkonmaan saaren eteläkärkeen, joka on myös vapautunut armeijan käytöstä ja siksi meillä oli hieno mahdollisuus tutustua mm. tulenjohtotorniin ja maanalaisiin bunkkereihin. Evästimme Kirkonmaan rantakallioilla.

Tästä jatkoimme pohjoiseen Kirkonmaan itäpuolelta ja bongasimme Vuorisaaren komeat korkeat kalliot. Jatkoimme Kuutsalon itäpuolelta saaren pohjoiskärkeen, jossa pidimme kolmannen lyhyen tauon. Seuraavaksi meloimme Tiutisen vierestä ja kiersimme Kotkansaaren ympäri. Merikeskus Vellamo ja museojäänmurtaja Tarmo ohitettiin aivan vierestä. Pimeä ehti jo tulla tässä vaiheessa, mutta Kotkan kaupungin valot varsinkin Kotkansaaressa valaisivat erittäin kirkkaasti veneväylää. Kivisalmen sillan alituksen jälkeen näkyi vielä Kymenlaakson keskussairaalan valot ja vanhan tupakkatehtaan valot aivan rannassa ennen paluutamme venevajalle. Matkaa kertyi noin 46 km. Kävin vielä bongaamassa Rastaankatu 23 legendaarisen kotkalaisen musiikkimiehen Junnu Vainion vanhan kotitalon kyltteineen päivineen;)

Kotkan saaristomelonta oli samalla juhlamelonta koska näistä suurista saarista viimeksi kierretty Kuutsalon saari on järjestyksessään 50. kaikista melomistani Suomen suurista saarista (ml. 100 suurinta merisaarta ja 100 suurinta sisävesisaarta). Eli toisin sanoen nyt olen melonut 25% Suomen 200 suurimmasta saaresta.

Linkki melojakaveri Antti Hanskin blogiin

http://anttihanski.blogspot.fi/search/label/Rankki

 

Kotkan saaristoretki

Reittikartta

Kotkan Melojien maja

Lähtö Kotkan melojien majalta Metsolasta

Rankin pooki

Antti ja Henri Rankin pookilla 12.10.2014

Rankin tykki

Rankin tykistöä länsirannalla

Rankki länsiranta

Punagraniittia

Suursaari

Suursaari Venäjän puolella Rankin eteläkärjestä kuvattuna noin 30 km etäisyydellä. Vasen huippu on Lounatkorkia, jossa on saaren korkein kohta 176 metriä merenpinnasta.

Valokuva6757

Mussalon satama

Valokuva6762

Vasemmalla Ristisaari ja oikealla Kaunissaari

Valokuva6771

Pujottelua Silakkasaarilla

Valokuva6776

Rankin länsirantaa

Valokuva6810

Kirkonmaan vanha tulenjohtotorni

Valokuva6848

Merikeskus Vellamo ja museojäänmurtaja Tarmo illan hämärässä

Valokuva6855

Junnu Vainion muistokilpi Kotkan Metsolassa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s