Kalevan Kierroksen hiihdot Pogostasta Pirkkaan 2003-2013

KK-hiihto järjestettiin Ilomantsin Pogostassa pitkään, osallistuin siihen kolme kertaa 2003, 2004 ja 2006.Paras aikani oli vuonna 2004 aika 6.45h.

Sotkamossa olin Vuokatti-hiihdossa mukana kaksi kertaa 2007-2008. Hiihtoni menivät kohtalaisen hyvin alle viiden tunnin kummallakin kerralla. 2007 olin miesten yleisen sarjan 16. ajalla 4.48 h ja 2008 sarjan 14. ajalla 4.55 h.

Pirkan 90 km hiihdossa Niinisalosta Tampereelle (tai aivan tarkkaan ottaen Ylöjärvellä olevalla Teivon raviradan maaliasemalle) olin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Aikaa meni tuolloin liian paljon, olin Julkujärven 80 km kohdalla olevalla huoltopisteellä niin kalpea että huoltotäti tuumasi ”pojan olevan aika piipussa”;)  Pääsin kuitenkin maaliin lopulta ihan ok. Pirkan hiihto tuli myöhemmin mukaan Kalevan kierroksen hiihdoksi, jolloin osallistuin tähän neljä kertaa peräkkäin vuosina 2010-2013. Pirkan hiihto on ylivoimaisesti rankin ja vaativin yhden päivän hiihto Suomessa ja tietääkseni koko Euroopassa. Tasaista on puoliväliin asti, 52 km kohdalla on tarjolla keittoa ym. tankkausta ja pahimmat nousut alkavat vasta tämän jälkeen. Rokkakosken legendaarinen kolmen kilometrin nousu alkaa 59 km kohdalla ja vielä viimeisellä kympillä on aikamoisia könkäreitä noustavana. Toki on myös vauhdikkaita laskujakin. Vuonna 2010 hiihdossa tutustuin Pirkan Hiihdon monikymmenvuotiseen hiihtäjään Jari Pihlajamäkeen, jonka kanssa pääsin takaisin Espooseen hiihdon jälkeen. Sen jälkeen olemme hiihtäneet porukassa muitakin lenkkejä. 2014 olisi ollut Pirkan 60. juhlahiihto, mutta lumettomuuden takia kisa jouduttiin ensimmäistä kertaa kokonaan perumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s