Rääkkylän saaristomelonta 22.10.2016

Ennen starttia tutustuimme Rääkkylän kirkkoon ja paikallisen legendan Esa Pakarisen muistomerkkiin Rääkkylän keskustassa.

Meloimme Markon kanssa Oravisalon ja Varpasalon ympäri lokakuisena lauantaina. Oli luvattu tyyntä, mutta heti Kivisalmesta lähdettyämme myötäpäivään kiertoon huomasimme Oriveden isolla selällä olevamme aika miehekkään kokoisten aaltojen keskellä. Nämä onneksi siivittivät myötävirtaan kääntyessämme Varpasalon ja Ahmosaaren väliseen salmeen. Tästä eteenpäin oli tyyntä ja kaunista ruskamaisemaa. Pidimme pienen huoltotauon Häikänniemessä. Tästä eteenpäin suora kurssi kohti Kumpelinniemeä ja siitä Arvinsalmen lossille. Ukonselällä saimme esimaku voimistuvasta vastatuulesta, kastuvista hanskoista ja kylmemmästä ilmasta. Päätimme nousta maihin Arvinsalmen lossin luona, ja lossirannassa asuva ystävällinen asukas kyyditsi Markon hakemaan auton Kivisalmesta. Isot kiitokset tästä:)  Saaret oli onneksi kesällä jo Vuoksennauhan reitillä  melottu itäpuolelta joten saimme ne kierrettyä, vaikka jouduimmekin nyt tinkimään viimeisen kympin alkuperäisestä suunnitelmastamme. Matkaa tuli noin 35 km. Esa Pakarisen kotisaari Oravisalo oli ihan näkemisen arvoinen paikka, vaikka geologia olikin tasaista eikä ollut mitään suuria jyrkkiä vaikuttavia kalliojyrkänteitä tms.

Paluumatkalla tutustuimme Paksuniemen juomatehtaaseen ja Jouhtenuslammen lintutorniin Valamon luostariin ja Varistaipaleen kanavaan ja Kiihtelysvaaran kirkkoon. Olimme yötä Ilomantsissa Markon mökillä ja sunnuntaina tutustuimme  Ilomantsiin, kahteen eri kirkkoon ja Ilomantsinjärveen, Parppeinvaaran Raappanan tupaan, kaikkien Pyhien Tsasounaan ja muihin museopirtteihin, Kokonniemen hautuumaahan, Pyhän Hannan todella loistavaan kirkkoon Sonkajanrannassa, Pyhittäjä Herman Alaskalaisen Tsasounaan, Haarajoen museosiltaan, kävimme etsimässä GPS-signaalien tuolla puolen olevaa luolaa, bongasime Tohmäjärven kirkon pimeällä sekä Nymanin talon ja apteekkimuseon. Kiteen kirkkoon pääsimme jopa sisälle hyvällä säkällä kun paikalla oli juuri loppunut kirkkokonsertti. Kiteen uimaranta oli hieno, komea laituri ja hyppyri. Veijo Rönkkösen patsaspuisto Parikkalassa oli hauska nähtävyys pimeällä, viimeinen pimeäkohde oli Taavetin linnoitus Luumäellä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s