Sääminginsalo Runt 21.-25.7.2014

Salon Seudun Melamogulien kesäretki suuntautui Etelä-Savoon hienojen harjumaisemien ja hiekkarantojen pariin. Kohteena oli Suomen toiseksi suurimman saaren eli Sääminginsalon kierto myötäpäivään Oravista Oraviin. Sääminginsalon kokonaispinta-ala on 1097 neliökilometriä ja se on mm. etelänaapurin Viron Hiidenmaan saartakin hieman suurempi.

Meitä oli mukana kaikkiaan kymmenen melojaa, neljä kaksikkoja kaksi yksikköä. Sunnuntai-iltana saimme saunoa  Kai Schneiderin hienossa savusaunassa Päällikön omalla mökillä Oravissa. Aloitimme melonnan maanantai-aamupäivällä aamiaisen jälkeen  Oravin ulkoilukeskuksesta kanavan vierestä. Meloimme Enonveden ja Pyyveden läpi ja yövyimme Hirviniemen idyllisen hiekkarannan kupeessa.   Sää oli tyyni ja melko helteinen. Tiistaina kävin Anninan, Esan ja Tainan kanssa melomassa Orivirran taistelun muistomerkillä ennen kuin pidimme taon Savonrannan ravintolassa. Tästä jatkoimme Oriveden Paasselälle, jossa tuuli jonkin verran jo tuntui ison selän puolelta muuten kauniista korkeapaineesta huolimatta. Raikuun kanava oli hieno kapeikko melontaa ajatellen, jossa oli runsaasti sota-aikaista linnoitetta, lähinnä veteen näkyivät reunavallit kanavan reunoilla. Vallihautoja oli toki jo paljon muuallakin mm. hiekkasärkällä ennen kanavaa, jossa pidimme pienen uimatauon. Kanavan jälkeen pääsimme Puruvedelle, joka on tunnettu kirkkaudestaan ja puhtaudestaan. Yövyimme Hevossalon saaressa, jossa oli mukavat hiekkarannat ja pieni grillikatos.

Seuraavana päivänä keskiviikkona pidimme lounastauon idyllisessä aivan mahtavan hienossa saaressa ennen kuin Kerimäen kirkko tuli näkyviin oikealla puolella noin 13 kilometrin päässä. Kirkon kupoli kuitenkin erottui paljaalla silmälläkin kohtuullisesti kirkkaalla säällä. Vieressä oli pieni luoto, johon kävin poikkeamassa uimalla ja lounastimme trangiaeväät retkipöydän vieressä. Minusta tämä oli koko retken hienoin saari. Tästä jatkoimme Jännevedelle ja Moisalmelle eli käytännössä Virtasalmen läpi Jänissaarille. Yövyimme Isolla Jänissaarella, jossa olivat Kakkailevat Kalastajalinnut jättäneet jälkiään rinteiseen maastoon jaksamatta peittää papereitaan. Muuten saari oli suht ok. Torstaina jatkoimme tästä kohti Savonlinnaa. Kävimme uimassa maakuntamuseon viereisellä rannalla virallisen uimarannan vieressä ja sitten legendaarisella muikkuterassilla Sokos-hotellin kattoterassilla. Poikkesin myös Olavinlinnan edustalla pikaisesti ja vastaapäätä olevassa maakuntamuseossa sekä museolaivassa. Pukeuduin soutuhaalareihin, joita olen käyttänyt mm. Kalevan Kierrosen soutukisoissa vuodesta 1999 lähtien, mutta Mogulien keskuudessa näille tuli käsite ”Kankaanpään Työväenurheiluliiton Voimistelujaosto” Savonlinnassa ei ukkostanutkaan tällä kertaa, mikä oli ensimmäinen kerta Mogulien Savonlinnan reissulla. Meloimme tästä edelleen Haukivedelle Haapaveden kautta. Yövyimme Hietasaaren idyllisessä hiekkarantasaaressa Linnansaaren kansallispuistossa to-pe välisen yön. Perjantaina meloimme loppumatkan 15 km takaisin Oravin kanavalle. Sää oli kuin morsian koko retken ajan, oli tyyntä ja aurinko paistoi koko ajan. Matkaa tuli noin 170 km yhteensä.

Schneiderin mökillä lähtöä tekemässä maanantaina 21.7.2014

kuva 29

Antti kokkailemassa Ison Jänissaaren rantakalliolla

kuva 30

Pieni Jänissaari Moinselällä

kuva 67

Auringonlasku Hietasaarella Linnansaaren kansallispuiston eteläosassa Haukivedellä

kuva 75

Oravin kanava

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Historiallinen museosilta Savonrannan lähistöllä

Valokuva5310

Orivirran saarron muistomerkki Savonrannan alueella

Valokuva5394

Mogulit Muikkuterassilla Savonlinnassa

Savonlinnassa 20.7.2014

Virallinen yhteispotretti Olavinlinnan edustalla 20.7.2014

kuva 50

Olavinlinna vuosimallia 1483 Savolinnan keskustassa kesällä 2014

Valokuva5338

Raikuun kanavan linnoitteita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maalissa Oravissa!

kuva 12 kuva 54 kuva 70 Valokuva5323

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s